مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

جراحی سینوس بینی

در بسیاری از موارد، عفونت های سینوسی خود به خود و یا با مصرف آنتی بیوتیک درمان می شوند، به خصوص اگر عفونت باکتریایی باشد. اسپری، استروئیدهای موضعی بینی و یا داروهای تجویز شده، از دیگر روش هایی هستند که به تسکین علائم عفونت سینوسی کمک می کنند.

گاهی در صورتی که عفونت سینوسی ادامه پیدا کند و یا عود کند، جراحی از سوی پزشک تجویز خواهد شد. جراحی سینوس، رایج ترین روش درمان سینوزیت مزمن (التهاب بینی و سینوس ها) می باشد.

جراحی می تواند شامل بزرگ کردن دهانه ما بین سینوس ها و داخل بینی باشد، تا جریان هوا راحت تر وارد و ترشحات خارج شوند. این جراحی هم چنین به برداشت بافت عفونی سینوس، استخوان و یا پولیپ نیز کمک می کند.

امروزه، جراحی سینوس با کمترین میزان عوارض بعد از جراحی از جمله خونریزی همراه است و بیمار دوره نقاهت بسیار کوتاهی را پشت سر خواهد گذاشت.

 

 

چه زمانی جراحی سینوس توصیه می شود؟

زمان انجام جراحی به علت بروز بستگی دارد.

التهاب موجود در سینوس ها را سینوزیت می نامند، که با گرفتگی بینی همراه است. عوامل متعددی باعث می شوند تا مجاری بینی بسته شوند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • عفونت باکتریایی، قارچی و ویروسی
  • رشد توده های کوپک داخل مخاط سینوس ها که پولیپ نام دارند
  • آلرژی ها
  • انحراف تیغه میانی بینی

در صورت عدم بهبودی با دارو، اسپری و یا سایر روش های درمانی، پزشک به شما می گوید که آیا جراحی سینوس مناسب می باشد یا خیر.

در صورتی که انحراف تیغه میانی بینی، پولیپ و یا مشکلات ساختاری، عامل سینوزیت باشند، جراحی گزینه درمانی موثری خواهد بود.

هدف اصلی از جراحی سینوس، تسیکن علائم و رفع عفونت می باشد. این روش جراحی هم چنین به بهبود تنفس از راه بینی نیز کمک می کند. در برخی موارد، حس بویایی و چشایی فرد نیز درگیر می شود که جراحی سینوس می تواند به رفع این قبیل مشکلات نیز کمک کند.

انواع جراحی سینوس

  • جراحی آندوسکوپی سینوس، که یکی از شایع ترین انواع جراحی های سینوس است. این روش، سرپایی است و در آن، ابزاری به نام آندوسکوپ از راه سوراخ های بینی وارد می شود و پزشک قادر به مشاهده داخل بینی و سینوس ها خواهد بود.
  • جراحی با هدایت تصویری. جراحی آندوسکوپی سینوس اغلب با سیستم هدایت تصویری و سی تی اسکن انجام می شود تا جراح قادر به تشخیص و بررسی آناتومی و برداشت بافت باشد.

اقدامات قبل از جراحی سینوس

قبل از جراحی، پزشک تست های غربالگری را انجام می دهد. گاهی داروهایی به منظور پیشگیری از عفونت، تورم و یا سایر عوارض جراحی از سوی پزشک تجویز خواهد شد.

بیمار از نیمه شب قبل از جراحی نباید چیزی بخورد و بیاشامد.

بیمار باید هر گونه داروی مصرفی از جمله مکمل های گیاهی و ویتامین ها را به پزشک اطلاع دهد. معمولا توصیه می شود مصرف داروهایی مانند آسپیرین و ژلوفن قبل از جراحی قطع شوند، چرا که احتمال خونریزی حین و بعد از عمل را افزایش می دهند.

رانندگی تا 24 ساعت بعد از جراحی برای بیمار ممنوع می باشد.

در طول جراحی سینوس چه اتفاقی می افتد؟

در ابتدا بیمار تحت بیهوشی عمومی و یا موضعی قرار می گیرد.

جراحی ممکن است یک تا سه ساعت به طول بینجامد که این بازه زمانی به نوع جراحی بستگی دارد.

بعد از پایان جراحی، بیمار به اتاق ریکاوری منتقل می شود و تا زمان به هوش آمدن آن جا می ماند و علائم حیاتی مانند ضربان قلب و فشار خون بررسی و کنترل می شود.

قبل از مرخص شدن، کلیه مواردی که باید در طول سپری شدن دوره نقاهت رعایت شوند، در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت.

مراقبت ها و دوره نقاهت جراحی سینوس

بیمار از چند روز بعد از جراحی، قادر به انجام کارها و فعالیت های روزانه خود خواهد بود.

ممکن است تا چند هفته بعد از جراحی، بیمار از گرفتگی بینی شکایت کند.

طی چند روز اول بعد از جراحی، گاز استریل داخل بینی باید در صورت لزوم تعویض شود.

توصیه می شود بعد از جراحی، سر حتی هنگام خوابیدن نیز بالا نگه داشته شود.

بیمار باید تا جایی که می تواند آب و مایعات مصرف کند.

در صورت بروز درد، می توان از داروهای مسکن تجویز شده از سوی پزشک استفاده کرد.

در طول سپری شدن دروه نقاهت، باید از فین کردن بینی و وارد آمدن هر گونه ضربه به بینی خودداری شود.

آن چه که اهمیت دارد این است که بیمار باید بعد از جراحی، ویزیت شود تا از روند ترمیم و بهبود سینوس ها اطمینان حاصل گردد و هر گونه خون و موکوز اضافی برداشته شود.

به مرور زمان، بیمار متوجه بهبود علائم می شود. این نکته را در نظر داشته باشید که جراحی سینوس، همیشه به درمان سینوزیت کمک نمی کند. در واقع، این روش جراحی به عنوان بخشی از درمان در نظر گرفته می شود.

به عنوان مثال، ممکن است شما هر از چند گاهی دچار عفونت سینوسی شوید. پزشک توصیه می کند بعد از جراحی، از آنتی بیوتیک و یا سایر داروها استفاده کنید تا کمکی باشد به درمان شرایط.

در واقع این گونه بگوییم که جراحی سینوس، درمان دائمی و همیشگی مشکلات سینوسی نیست و می تواند به بهبود وضعیت تنفس کمک کند.

 

 

آیا جراحی سینوس می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد؟

عوارض جراحی سینوس، چندان شایع نیست اما با این حال توصیه می شود در خصوص عوارض احتمالی با پزشک مشورت داشته باشید. بسته به نوع جراحی، عوارض احتمالی عبارتند از:

  • خونریزی
  • آسیب های بینایی
  • آسیب های مغزی
  • عفونت

در صورتی که این روش جراحی توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود، احتمال بروز عوارض به حداقل خواهد رسید.

در پایان این که

جراحی سینوس، درمانی است موثر برای آن دسته از بیمارانی که از مشکلات سینوسی رنج می برند و سایر روش های درمانی کمکی به آن ها نکرده است. برخی بیماران، بلافاصله بعد از جراحی، بهبود را در علائم خود احساس می کنند. با این حال ممکن است چند ماه طول بکشد تا شاهد نتایج نهایی این روش جراحی باشیم.

در برخی موارد، بیمار باید در طول سپری شدن دوره نقاهت، مراقبت های بیشتری را رعایت کند. مراقبت هایی که از سوی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی اعلام خواهند شد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 1 =

تماس با دکتر علاف اکبری