یکی از رایج ترین سوالات متقاضیان عمل بینی این است که آیا بعد و قبل از عمل بینی باید داروهای خاصی را مصرف کنیم؟ بله مصرف بعضی داروها مجاز، مصرف بعضی از داروها ضروری و مصرف برخی داروها ممنوع است حتی برخی مکمل ها و ویتامین ها که شاید از نظر شما مهم نباشند می تواند برای شما خطرناک باشد! پس با ما همراه باشید تا تمام داروها را به شما معرفی کنیم.
عمل جراحی بینی یک فرآیند پیچیده است که نیازمند مراقبت و مدیریت مناسب پس از عمل میباشد. استفاده از داروها در دوره پس از جراحی میتواند به تسریع فرآیند بهبودی کمک کرده و عوارض مرتبط با عمل را کاهش دهد. در این مقاله، به بررسی نحوه استفاده از داروهای پس از عمل جراحی بینی میپردازیم.
داروهایی که نباید قبل از عمل بینی بخوریم
- آسپیرین Aspirin
مصرف آسپرین از سه هفته قبل و بعد از عمل ممنوع است، چرا که با مصرف آن احتمال افزایش خونریزی بسیار زیاد است.
از جمله داروهایی که از خانواده آسپرین هستند و مصرف آنها ممنوع است عبارتند از دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن و پیروکسیکام. چنانچه به صورت روزانه نیاز است از این داروها استفاده کنید حتما با پزشک خود مشورت کنید تا داروی جایگزین به شما معرفی کند.
- ایزوترتینوئین (آکوتان) Isotretinoin
از ایزوترتینوئین اصولا برای درمان جوش صورت استفاده می شود که مصرف آن قبل از عمل بینی می تواند بسیار خطرناک باشد.
نام های تجاری این دارو عبارتند از دکوتان، آکوتان، آکنوترن و روآکوتان که مصرف آن برای بیمارانی که قصد عمل بینی دارند ممنوع است.
چنانچه از داروهای شیمی درمانی، هورمونی، کورتون ها، آنتی بیوتیک ها، مسکن ها، داروهای ضدروماتیسم و هر گونه داروی دیگری مصرف می کنید حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.
بیشتر بدانید: مراقبت های بعد از جراحی بینی
داروهایی که برای عمل بینی تجویز می شوند
پزشک شما قبل و بعد از جراحی ممکن است داروهایی را برای شما تجویز کند که شامل:
داروهای تجویزی قبل از جراحی بینی
- ویتامین C و زینک، یک هفته قبل از عمل بعد از نهار استفاده شود.
- برای کنترل اسید معده از کپسول امپرازول روزانه قبل از صبحانه استفاده کنید.
- و برخی داروهای دیگر که ممکن است بر اساس صلاحدید پزشک تجویز شود.
داروهای تجویزی بعد از جراحی بینی
- مصرف قرص سرماخوردگی که روزی سه بار توصیه می شود استفاده شود برای کنترل سردرد، گلودرد، درد بینی و کم کردن خونابه و سایر علائم توصیه می شود.
- قرص جوشان ویتامین C برای ترمیم بهتر بینی روزانه یک عدد توصیه می شود.
- مصرف قرص استامینوفن کدئین در هفته اول هر 12 ساعت به عنوان مسکن توصیه می شود.
- اصولا اکثر جراحان کپسول سفالکسین600 را هر 6 ساعت یکبار تجویز می کند که مصرف آن باید دقیق و سر ساعت باشد.
- پماد تتراسایکلین چشمی یک درصد هر شب برای چرب کردن محل بخیه های جلوی بینی تجویز می شود.
- برای کنترل عطسه، گرفتگی بینی و آبریزش بینی بعد از جراحی بینی، قرص آنتی هیستامین دکونژستان و قرص لوراتادین شبی یک عدد توصیه می شود.
- قرص آنتی هیستامین دکونژستان Antihistamine Decongestant و قرص لوراتادین Loratadine شبی یک عدد که هر دو برای کنترل آبریزش بینی و عطسه و نیز گرفتگی بینی توصیه می شوند.
کلام آخر
در انتها، استفاده از داروهای پس از عمل جراحی بینی میتواند نقش مهمی در بهبود سریع و موثر بیمار داشته باشد. اما حتماً قبل از مصرف هر گونه داروی جدید، با بهترین جراح بینی در تهران مشورت کنید و دستورالعملهای مراقبتی را به دقت رعایت کنید تا عمل جراحی با موفقیت به پایان برسد و بهبودی کامل حاصل شود. همچنین، در صورت وجود هرگونه علائم ناخوشایند یا عوارض جانبی، به پزشک خود اطلاع دهید تا درمان مناسب ارائه شود.
دکتر سوره علاف اکبری متخصص گوش و حلق و بینی، فلوشیپ جراحی پلاستیک و ترمیمی صورت
در سال 1373 با رتبه 111 کنکور سراسری و قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهر تهران شد و جزء 5 نفر اول در دانشگاه ایران بود. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص بلافاصله موفق به قبولی در رشته تخصصی گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی یزد گردید. دوره تکمیلی جراحی پلاستیک و ترمیمی صورت را در دانشگاه تهران سپری کرده است.
دکتر علاف اکبری خدماتی مانند: جراحی بینی،جراحی زیبایی پلک، جراحی زیبایی گوش،پروتز چانه، پروتز گونه،لیفت صورت، لیفت ابرو و سایر خدمات مربو ط به جوانسازی پوست را در کلینیک آراد شهر اردبیل و مطب شخصی خود در شهر تهران ارائه می دهند.
0 دیدگاه